menu

Családireceptkönyv.hu

Jókai bab leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg tarkabab
15 dkg tisztított sárgarépa
15 dkg tisztított fehérrépa
10 dkg tisztított zeller
5 dkg tisztított vöröshagyma
10 dkg zsír (vagy étolaj)
10 dkg liszt
50 dkg debreceni kolbász
50 dkg sertéscsülök (én sonkát tettem bele)
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
2 l csontlé (húsleveskockával helyettesíthető)

kalocsai csemege fűszerpaprika
(ecet)
tejföl

Elkészítés:


A babot egy napig áztatjuk. (A sonkát is érdemes áztatni, a túlzottan sós íz tönkreteheti ételünket.) A babot, sonkát babérlevéllel, fokhagymával együtt feltesszük főni, kb. egy óra múlva a megtisztított zöldségeket feldaraboljuk, a debreceni kolbászt karikákra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. Ízlés szerint, húsleveskockával ízesíthetjük.
Híg hagymás, pirospaprikás rántással felengedjük, csipetkével tálaljuk. Ízlés szerint tejföllel díszítjük.

Jókai bab leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombaleves
Gombaleves

A gondosan megmosott, de hámozatlan gombát úgy tisztítom meg, mintha ceruzát hegyeznék; csak a szárak (tönkök) végéről vágom le a földes részt. A gombát még egyszer gyorsan megmoso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Parasztgulyás recept
Parasztgulyás recept

A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. 2. Lépés A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Gyömbéres, kurkumás répakrémleves
Gyömbéres, kurkumás répakrémleves

A két fej hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, majd géppel apró darabokra vágjuk mindet, és egy lábasban vajon és oliván elkezdjük dinsztelni az egészet. A megtisztított és fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lebbencsleves
Lebbencsleves

1. A szalonnát vágd apró kockákra, egy tágas edényben süsd ki és szedd ki a zsírból.  2. A zsírjában fonnyaszd meg a vöröshagymát, utána húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk