40 dkg tarkabab
15 dkg tisztított sárgarépa
15 dkg tisztított fehérrépa
10 dkg tisztított zeller
5 dkg tisztított vöröshagyma
10 dkg zsír (vagy étolaj)
10 dkg liszt
50 dkg debreceni kolbász
50 dkg sertéscsülök (én sonkát tettem bele)
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
2 l csontlé (húsleveskockával helyettesíthető)
só
kalocsai csemege fűszerpaprika
(ecet)
tejföl
A babot egy napig áztatjuk. (A sonkát is érdemes áztatni, a túlzottan sós íz tönkreteheti ételünket.) A babot, sonkát babérlevéllel, fokhagymával együtt feltesszük főni, kb. egy óra múlva a megtisztított zöldségeket feldaraboljuk, a debreceni kolbászt karikákra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. Ízlés szerint, húsleveskockával ízesíthetjük.
Híg hagymás, pirospaprikás rántással felengedjük, csipetkével tálaljuk. Ízlés szerint tejföllel díszítjük.
A gondosan megmosott, de hámozatlan gombát úgy tisztítom meg, mintha ceruzát hegyeznék; csak a szárak (tönkök) végéről vágom le a földes részt. A gombát még egyszer gyorsan megmoso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. 2. Lépés A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két fej hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, majd géppel apró darabokra vágjuk mindet, és egy lábasban vajon és oliván elkezdjük dinsztelni az egészet. A megtisztított és fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát vágd apró kockákra, egy tágas edényben süsd ki és szedd ki a zsírból. 2. A zsírjában fonnyaszd meg a vöröshagymát, utána húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű