100 g cukor
2 evőkanál méz
csipet só
80 g szezámmag
1 kiskanál vaj
Egy nagyobb sütőpapírt vajazz be és rakd a pultra.
Egy kisebb lábasba csurgasd a mézet és keverd össze a cukorral – már amennyire lehet, hiszen ragad. Lassú
tűzön állandó kavargatás mellett főzd fel addig, amíg nem lesz szép barnás színe. Gyorsan húzd le a tűzről, add
hozzá a sót és szórd bele a szezámmagot és ne hagyd abba a kavarászást. Ekkor tedd bele a vajat, keverj rajta
még egy utolsót, majd öntsd ki az egészet a sütőpapírra.
Fakanállal lapítgasd meg, legyen olyan fél centi vastag, majd hagyd kihűlni. Mire kihűl, megkeményedik, tördeld
össze, nagyon nem kell foglalkozni, hogy egyenméretű téglalapok legyenek.
Ami nem fogy el, csatos üveg- vagy fémdobozban tárolható és sokáig eláll. Na jó, dehogy áll el, hisz elfogy.
A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapok elkészítése: keverjük össze a tojást a cukorral és egy csipet sóval, addig kavarjuk, míg a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, az ecetben felfuttatott szóda...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük. A többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a dup...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz amerikai palacsintához egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálj egy lyukat a közepébe, és öntsd bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű