A tésztához:
25 dkg kekszmorzsa
12 dkg vaj
6 evőkanál cukor
1,5 dl tej
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
6 dl tej
5 púpozott evőkanál búzadara
25 dkg túró
1 citrom lereszelt héja
5 evőkanál cukor
A csokimázhoz:
10 dkg étcsokoládé
15 ml tej
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük.
A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elektromos habverővel összekeverjük a tejbegrízzel, cukorral, citromhéjjal krémesre (pici citromlé is mehet bele) keverjük, és a tésztára simítjuk.
A csokit pici tejben megolvasztjuk, és még melegen a süti tetejére csurgatjuk.
A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. 2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű