menu

Családireceptkönyv.hu

Almáspite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:
• 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
• 20 dkg banán (héj nélküli súly)/ vagy sütőtök
• 10 dkg alma (magház nélkül, héjastul)
• 1 púpos kiskanál őrölt stevia
• 7 g szódabikarbóna
• kb. 1 dl tisztított víz
• csipet himalája só
a töltelékhez:
• 1-1,5 kg alma (magház nélkül, héjastul)
• 10 dkg darált dió
• 7 dkg kukoricadara
+ egy nagyon kevés kókuszolaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítés:


1. A banánt, az almát és a vizet jól összeturmixolom.
2. A lisztet elkeverem a sóval, szódabikarbónával, steviával.
3. Hozzákeverem a turmixolt elegyet. (Nekem kb. 1-1,5 dl vizet szokott felvenni, ez nyilván lisztfüggő is.)
4. A lényeg, hogy egy viszonylag lágyabb, de jól dolgozható állagú tésztát kapjunk.
5. 2 cipóra osztom, pihentetem addig, amíg elkészítem a tölteléket.
6. Elkészítem a tölteléket: Az almát héjastól lereszelem és kinyomkodom. Összekeverem a dióval és a kukoricadarával. Mi jó töltelékesen szeretjük, és dióval, de ezt mindenki másképp szereti.
7. Szóval, ecsettel vékonyan kikenem a tepsit kókuszolajjal.
8. Kinyújtom az egyik cipót a tepsi méretére (nálam kb. 32x24 cm), amennyit szükséges, alálisztezek a nyújtódeszkára, ugyanis ragadhat nélküle.
9. Belefektetem az olajozott tepsibe, rásimítom a tölteléket.
10. Ráhelyezem a másik cipóból készült lapot.
11. Ügyelek arra (mindkét lapnál), hogy teljesen végigérje a tepsit.
12. Vékonyan ecsettel megkenem kókuszolajjal, megszurkálom villával, és előmelegített sütőben /180 fok/ készre sütöm.
13. Ez nyilván mindenkinél sütő függő, nálam légkeveréses sütőben 180 fokon 30 perc alatt készül el.
14. Amikor kiveszem, ecsettel megkenem egy kicsit a tetejét mindenhol vízzel, majd letakarom 15-20 percre konyharuhával.
15. A ruhát levéve hagyom kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Meggyes kocka
Meggyes kocka

Robotgéppel habosra verjük az egész tojásokat a cukorral legalább 10 percen át. Ezután az edény oldalán belecsorgatjuk az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan beleforgatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anna Gazsi
Csöröge fánk
Csöröge fánk

elkészítés A tojássárgákat a porcukorral és a tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót. Az anyagokat jól összegyúrjuk. 30 percig hideg helyen pihentetjük....

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos süti (Matyi Éva)
Narancsos süti (Matyi Éva)

A tojasokat feltorjuk es a talba tesszuk, hozzaadjuk a cukrot es kb 1 percig keverjuk a fakanallal. Aztan hozzaadjuk az olajat,a reszlelt narancshejat, a narancslevet es ujbol jol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
“Pooh” tészta
“Pooh” tészta

A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk