a tésztához:
• 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
• 20 dkg banán (héj nélküli súly)/ vagy sütőtök
• 10 dkg alma (magház nélkül, héjastul)
• 1 púpos kiskanál őrölt stevia
• 7 g szódabikarbóna
• kb. 1 dl tisztított víz
• csipet himalája só
a töltelékhez:
• 1-1,5 kg alma (magház nélkül, héjastul)
• 10 dkg darált dió
• 7 dkg kukoricadara
+ egy nagyon kevés kókuszolaj a tepsi kikenéséhez.
1. A banánt, az almát és a vizet jól összeturmixolom.
2. A lisztet elkeverem a sóval, szódabikarbónával, steviával.
3. Hozzákeverem a turmixolt elegyet. (Nekem kb. 1-1,5 dl vizet szokott felvenni, ez nyilván lisztfüggő is.)
4. A lényeg, hogy egy viszonylag lágyabb, de jól dolgozható állagú tésztát kapjunk.
5. 2 cipóra osztom, pihentetem addig, amíg elkészítem a tölteléket.
6. Elkészítem a tölteléket: Az almát héjastól lereszelem és kinyomkodom. Összekeverem a dióval és a kukoricadarával. Mi jó töltelékesen szeretjük, és dióval, de ezt mindenki másképp szereti.
7. Szóval, ecsettel vékonyan kikenem a tepsit kókuszolajjal.
8. Kinyújtom az egyik cipót a tepsi méretére (nálam kb. 32x24 cm), amennyit szükséges, alálisztezek a nyújtódeszkára, ugyanis ragadhat nélküle.
9. Belefektetem az olajozott tepsibe, rásimítom a tölteléket.
10. Ráhelyezem a másik cipóból készült lapot.
11. Ügyelek arra (mindkét lapnál), hogy teljesen végigérje a tepsit.
12. Vékonyan ecsettel megkenem kókuszolajjal, megszurkálom villával, és előmelegített sütőben /180 fok/ készre sütöm.
13. Ez nyilván mindenkinél sütő függő, nálam légkeveréses sütőben 180 fokon 30 perc alatt készül el.
14. Amikor kiveszem, ecsettel megkenem egy kicsit a tetejét mindenhol vízzel, majd letakarom 15-20 percre konyharuhával.
15. A ruhát levéve hagyom kihűlni.
Robotgéppel habosra verjük az egész tojásokat a cukorral legalább 10 percen át. Ezután az edény oldalán belecsorgatjuk az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan beleforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tojássárgákat a porcukorral és a tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót. Az anyagokat jól összegyúrjuk. 30 percig hideg helyen pihentetjük....
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: KönnyűA tojasokat feltorjuk es a talba tesszuk, hozzaadjuk a cukrot es kb 1 percig keverjuk a fakanallal. Aztan hozzaadjuk az olajat,a reszlelt narancshejat, a narancslevet es ujbol jol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű