• 1 közepes méretű kanadai sütőtök
• 5 dkg bio vagy házi vaj
• 2 narancs leve
• 1 bio narancs reszelt héja, vagy 3-4 csepp organikus 100%-os narancs illóolaj
• 1 citrom leve
• 1 bio citrom reszelt héja, vagy 3-4 csepp organikus 100%-os citrom illóolaj
• 1 késhegynyi fahéj
• 1 késhegynyi vanília kaparék
• 2 evőkanál méz
• 1 dl (zab)tejszín
1. Meghámozom és kimagozom a sütőtököt (ez a legnehezebb mozanat az elkészítés folyamán), és kockákra vágom.
2. Vajon egy pár percig párolom, majd felöntöm a narancsok és a citrom levével.
3. Ha készre főtt (max. 20 perc!), akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel összeturmixolom,
4. majd ízesítem fahéjjal, vaníliával, mézzel, narancshéjjal, citromhéjjal (vagy az ezeknek megfelelő illóolajokkal)
5. és felöntöm a tejszínnel.
6. Visszateszem a tűzre, és egyszer összerottyantom.
7. Ha túl sűrű lenne, akkor a kívánt állagúra higítom egy kis tisztított vízzel, vagy még egy kis narancslével.
Melegen és hidegen is isteni finom. Feltétnek illik hozzá a gesztenye forgács, a pirított tökmag vagy a pirított mandula. Levesbetétnek tehető bele aszaltszilva.
A brokkolit és a burgonyát forrásban lévő vízbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Közben a hagymát és a fokhagymát összevágjuk, és kevés olajon hirtelen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegolvasztjuk a vajat és rászórjuk a keményítőt, majd felöntjük a zöldséglével. Felforraljuk, beleszórjuk a reszelt sajtot, majd a tejszínt. Megfűszerezzük a levesünket, szerecsend...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 tojás fehérjéből habot verünk. Amikor kemény, beletesszük a sárgáját. Annyi grizt adunk hozzá, hogy puha maradjon (kb. 3 evőkanálnyi). A fővő levesbe kávéskanállal kiformálva bef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, egy edénybe tesszük és hideg vízzel felöntjük, főzni kezdjük. A meghámozott zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük, fűszerezzük. Fedő alatt puhára fő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű