menu

Családireceptkönyv.hu

Zabelyhes, almás csoda candidásoknak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 50 dkg apró szemű, teljes kiörlésű zabpehely (fontos, hogy apró szemű legyen, hogy könnyen "átázzon")
• 1 kg alma
• 20 dkg dió apróra vágva
• 1-2 tk. fahéj ízlés szerint
• 10 dkg szűrt kókuszzsír

Elkészítés:


1. Az almát alaposan megmostam, és héjával együtt lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a diót, a fahéjat és a felolvasztottkókuszzsírt.
2. Az egészet kézzel jól összegyúrtam, és egy viszonylag kissebb tepsit kikentemkókuszzsírral, és beliszteztem teljes kiörlésű lisztel, majd elegyengettem benne a tésztát. (Ha nincs otthon kis szemű zabpelyhed, szerintem hagyd a szmötyit állni legalább fél órát, hogy átázzon!)
3. Kb. fél órát volt bent a sütőben 200 fokon. Nem kell megijedni tőle, ilyenkor még igencsak folyós a belseje. Hagytam kihűlni (így megszilárdult) és úgy szeleteltem fel.
Nem kell egy nagyon édes süteményre számítani, de kifejezetten finom és a "gombalázadás" teljesen jól kiküszöbölhető vele. :) Mivel én nem vagyok édesszájú, javaslom édesszájú sorstársaimnak, hogy turbózzák fel egy kis bionom édesítőszerrel. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Palacsinta - Palacsintatészta
Palacsinta - Palacsintatészta

1. A tojásokat külön edényben felütjük, habüstbe, vagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a folyadékokat, és egyneművé keverjük, majd fokozatosan elkeverjük benne a lisztet, sózzuk. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kozák sapka vagy hólabda
Kozák sapka vagy hólabda

A tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszoros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Omlós mákos
Omlós mákos

1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk