1/2 liter vanília fagylalt (közepesen lágy állagú)
1 liter kávé fagylalt (közepesen lágy állagú)
1 db kerek piskóta lap (kb 1 cm-es szeletekre vágva)
3 evőkanálbourbon (vagy jó minőségű rum)
6 evőkanál kávé (főzd le a kávét tegyél hozzá kis mézet vagy nádcukrot, ízlés szerint, majd hűtsd ki)
2 csészekókuszreszelék (egy kis teflon edényben meg kell pirítani)
1. Vegyél elő két különböző méretű műanyag tálat (ahogy a képen is látszik, az egyik bele kell férjen a másikba, de úgy, hogy kb 5 cm legyen közte) és béleld ki mind a kettőt folpackkal.
2. A nagyobbik tálba tedd bele a vanília fagyit és tegyél rá egy másik folpackot, hogy lefedje bőven. A kisebbik tálat helyezd a közepébe, és óvatosan nyomd bele. (Vigyázz, hogy úgy nyomd bele a kis tálat, hogy a szélén ne folyjon ki a fagyi!) Az egészre tegyél egy nagy tányért, ami lenyomja a krémet, majd tedd be a mélyhűtőbe kb 45 percre.
3. Amíg hűl a fagyibomba, keverd össze a hideg kávét és bourbont. A csíkokra vágott piskótát ezzel fogod kiskanál segítségével meglocsolni. Nem kell, hogy tocsogjon, csak óvatosan, hogy kapjon egy kis aromát.
4. Amikor jól megdermedt a fagyi, vedd ki belőle a kisebbik tálat, és fejtsd le a fóliát is. Az üreges részbe tedd bele a kávéfagyit. A tetejére tedd rá (ami később az alja lesz) a csíkokra vágott piskótát, szépen egymás mellé és locsold meg a kávés sziruppal. Egy éles kés segítségével vágd körbe a tál körül. Vegyél elő egy akkora tányért, amivel jól le tudod fedni és tedd vissza a mélyhűtőbe, 30 percre.
5. A mélyhűtőből kivéve úgy tedd le az asztalra, hogy a tányér alul legyen és óvatosan emeld le a műanyag tálat, utána fejtsd le a folpackot is. Szórd meg pirított kókusszal az egész bomba tetejét és oldalát.
6. Vágj ki magadnak egy nagy szeletet és tesztelt az eredményt!
Tészta: 20 dkg cukrot, 5 dkg margarint, 1 egész tojást és 2 ek. mézet habosra keverünk. 30 dkg lisztben elkeverünk 1 sütőport és a mézes masszához adjuk, majd 2 dl tejjel higítjuk....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűlangyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt. a liszteket egy tálba öntöm, hozzáadom a tojást, a sót, az olvasztott vajat és az élesztőt. Összedolgozom, szükség szerint öntök még...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, élesztőt és a sót. Egy kisebb serpenyőben felmelegítjük a tejet, vizet és vajat 120°-130°-ra. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat; a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat verd fel és keverd hozzá a cukrot.Keverd hozzá a túrót.A liszthez keverd hozzá a sütőport, majd öntsd a túrós masszához és robotgéppel dolgozd össze. Tetszés szerint íz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű