Tészta:
30 dkg Zabkeksz
12 dkg vaj vagy margarin (olvasztva)
2 evőkanál méz
Krém:
25 dkg mascarpone
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg kókuszreszelék
1 dl tejszín
1 dl tejföl
3 evőkanál liszt
2 nagy tojás (vagy 3 kisméretű tojás)
Topping:
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
2 csepp ecet
1. Törd össze késbetétes robotgépben a kekszet (vagy tedd bele egy vastagabb uzsonnás tasakba és a tasakon keresztül hús klopfolóval törd össze egy fa deszkán), majd add hozzá az olvasztott vajat vagy margarint és végül csurgasd bele a mézet. Béleld ki a kivajazott és kilisztezett kerámia pitesütőd alját és oldalát. Nyomkodjad jól bele a kekszed masszát. Tedd be a hűtőbe legalább egy órára, hogy jól összeálljon.
2. Gépi habverővel, kis fokozaton keverd össze a mascarponet, a 15 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a kókuszreszeléket, a tejszínt, a tejfölt és a 3 evőkanál lisztet. (a lisztet utoljára adagold kanalanként, hogy ne csomósodjon össze) Végezetül egyenként tedd bele a 2 db nagy tojást (vagy 3 db kisméretű tojást) és kb 3 percig keverd közepes fokozaton.
3. A fenti masszát öntsd rá a kekszes alapra, de helyet hagyva a tojáshab rózsáknak. Tedd a sütőbe 160 C fokra 15-20 percre. Amikor kész, tedd félre, hogy jól kihüljön.
4. A 3 db tojás fehérjét robotgéppel magas fokozaton kezd elkeverni és fokozatosan adagold hozzá a 15 dkg porcukrot. A vége felé, amikor még nem teljesen kemény csepegtess bele 2 csepp ecetet, hogy extra kemény legyen a hab.
5. Töltsd bele egy habzsákba és egy recés végű díszítőcső segítésével kis habrózsákat tegyél a kihűlt sütemény tetejére.
6. Tedd vissza a sütőbe 150 C fokra, míg a hab szépen meg nem sül a tetején.
Érdemes hűtőbe tenni, hogy egy éjszakát pihenjen mert így jobb lesz az állaga!
A leveles tésztát a felhasználásig tartsuk hűtőben, és hidegen dolgozzunk vele. A tészta lapokat felvágjuk 8 egyforma téglalapra, és helyezzük sütőpapírral borított sütőlapra. Szit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűtojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk. Egy 25 x 38 cm-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉdesburi négy részre vágod megfőzöd pépesíted majd a többit hozzáadod
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátulján 2 lapot sütünkk belőle, kb. 5 perc alatt sül meg 180 C fokon légkeveréssel. (Ne süssük tovább, mert akkor nem puhul meg másnapr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes