3 kg paprika
3 kg hagyma
3 kg káposzta
3 kg uborka
1,5 kg cukor
10,5 dkg só
1,5 kávéskanál borkén
1,5 kávéskanál nátriumbenzonát
6 dl 20%-os ecet
Alapanyagokat le kell gyalulni, majd a fűszerekkel összekeverni.
24 óra múlva üvegekbe tölthető.
A leszedett paradicsomot megmosom, az üvegeket ( a tűzhely mellé rakom, mellé a megfelelő kupakot vagy celofánt, kötöző anyagot) és a száraz dunsztot is előkészítem*. Forralok viz...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: KönnyűA barackot kissé felfőzöm, majd turmixolom, ha lekvárnak szeretném. Ha dzsemnek, akkor darabosan hagyom. Összefőzöm a hozzávalókat kb 20-30 percig, akkor beleteszem a feloldott p...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: Könnyű1. Ezeket felfőzni puhára, majd átpasszírozni. 2. Ezt követően 40 dkg cukrot, 3 kiskanál sót, 1-1 kiskanál erős és édes törött paprikát (én cseresznyepaprikát szoktam belefőzni...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz