Piskóta
Krém:
- 500 g túró (botmixerrel krémesre lehet törni)
- 150 g görög joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek vanília kivonat
- 80 g cukor (porcukor)
- 2 dl habtejszín
- 1 dl citromlé
- 20 g zselatin
Teteje:
- 1 zacskó epres tortazselé
- eper, málna, áfonya
A túrót a joghurttal, cukorral, a lereszelt citromhéjjal, vanília kivonattal elkeverjük. A zselatint előre hidratáljuk pár kanálnyi vízzel, addig kicsavarjuk a citrom levét. A citromlét felmelegítjük tűzön, hozzáadjuk az előhidratált zselatint és elkevergetjük csomómentesre, majd hozzákeverjük a túróhoz. Felverjük a habtejszínt (fontos hogy előtte hűtve legyen, ha nem habosodik adhatunk hozzá habfixálót) majd hozzákeverjük a túróhoz.
Amikor kihűlt a tortalapunk, rátesszük a túrókrémet, pihentethetjük egy órát a hűtőben, ha nem elég szilárd.
Miután kivettük a hűtőből, rátesszük a gyümölcsöt. Elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint a tortazselét, hagyjuk picit lejjebb hűlni és a gyümölcsök tetejére öntjük. Ismét hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk- Mikor megolvadt, hozzáadjuk a kakaóport, és teljesen elkeverjük A vizet a cukorral feltesszük főni, és sűrű cukorszirupot főzün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrósítsunk fel egy palacsintasütőt. Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt. Majd adjunk hozzá 40 g lisztkeveréket. Gyors mozdulatokkal, kézi habverővel keverjük palacsi...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz útifűmaghéjat a 80 g vízbe beáztatom. A lisztet, édesítőt, sütőport kimérem, összekeverem. Beleteszem a szódabikarbónát, ráöntöm a citromlevet és hagyom kipezsegni. Mehet hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mindent beleteszünk egy lábasba. 2. Addig főzzük, míg hólyagosodni nem kezd. 3. 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. 4. 5 perc hűlés után rákenjük a sütire.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű