Tésztához:
50 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
3 cs vaníliás cukor
3 dkg kakaó
kb. 2,5 dl tej
rum vagy rumaroma
Krémhez :
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
10 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor
kókuszreszelék
A tésztához valókat jól összedolgozzuk.
A töltelékhez valókat habosra keverjük.
A tésztát 1 cm vastagra, szögletes formájúra nyújtjuk.
A tésztára egyenletesen rákenjük a kókusztölteléket.
Szépen feltekerjük, hűtőben jól lehűtjük és hidegen szeleteljük.
A tészta nyújtásához kiterítünk egy darab folpackot. Ezt megszórjuk kókuszreszelékkel, rátesszük a fele tésztaadagot, Erre megint teszünk egy darab folpackot és így nyújtjuk ki.
Piskóta készítése: Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután kezdjük el robotgéppel jó habosra keverni. (Addig keverjük, hogy legalább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél kg cukrot 2 dl vízzel főni teszünk, és a habot állandóan leszedve, az edény oldalát több ízben összemosva (lásd: cukorfőzés), lágy fondánsűrűségre (IV. sűrűségi fok) főzzük. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához összedörzsöljük a lisztet, a sütőport, a porcukrot, a citromhéjat és a vajat. Egy egész tojást és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Ezt elosztjuk háro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű