menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű epres túrótorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta:

2 tojás
2 ek. cukor
60 g liszt

Túrós réteg:

350 g túró
60 g porcukor
60 g kristálycukor
másfél kezeletlen citrom
3 lap zselatin (= 6 g)
230 g habtejszín
kb. 80-100 g kisebb szemű eper a torta oldalára

Eperzselé:

kb. 350-400 g eper
40 g cukor
3 lap zselatin (= 6 g

Elkészítés:



1. A piskótához a tojásokat a cukorral elektromos habverő segítségével kemény habbá verjük (kb 8-10 perc). A lisztet két részletben beleszitáljuk a tojáshabba, óvatosan beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, 20 cm átmérőjű tortakarikába simítjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

2. Miután a piskóta kihűlt, visszatesszük a közben elmosott tortakarikába. A kisebb szemű epret megtisztítjuk, félbevágjuk, és körberakjuk vele a tortakarika oldalát, a fél eprek vágott fele fog a tortakarikával érintkezni.

3. A túrós réteghez a túrót a porcukorral és a citromok lereszelt héjával áttörjük vagy botmixerrel átkeverjük. A másfél citrom levét a kristálycukorral majdnem forrásig melegítjük, majd ebben feloldjuk az előzőleg hideg vízbe áztatott, kicsavart zselatinlapokat. A zselatinos citromlét a túróhoz keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd két részletben a túrós részhez forgatjuk. A túrókrémet a piskótára simítjuk óvatosan, hogy ne mozduljanak el a fél eprek. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

4. Az eperzseléhez a megtisztított epret leturmixoljuk, szitán átpasszírozzuk, és kimérünk belőle 250 grammot. Ezt a cukorral majdnem forrásig melegítjük, majd ebben feloldjuk az előzőleg hideg vízbe áztatott, kicsavart zselatinlapokat. Az eperzselét a túrós rétegre öntjük, majd visszatesszük a tortát a hűtőbe, míg a zselé meg nem szilárdul

Trükkök, tippek, praktikák:


20cm-es tortakarikához
5. Végül óvatosan eltávolítjuk a tortakarikát a tortáról. Egyszerűbben lehúzható a tortakarika, ha előzőleg hajszárítóval kicsit körbemelegítjük.

Egyszerű epres túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
New York-i sajttorta eredeti receptje
New York-i sajttorta eredeti receptje

Az első rész hozzávalóit Őröljük, majd összedolgozva a kapcsos tortaformába nyomkodjuk. A krém hozzávalóit is összekeverjük és ráöntjük a tészta tetejére, majd a hűtőbe tesszük le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Dunahullám torta
Dunahullám torta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Piskótatekercs
Piskótatekercs

Én nagyon jó receptet kaptam: 5 tojás, 1 evőkanál víz. 6 evőkanál cukor. Ezeket együtt felverem és 6 evőkanál liszttel/sima/ összekeverem. Nagy gáztepsibe teszek kevés olajat, bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapuciner torta
Kapuciner torta

A piskótát a megszokott módon, tortaformában megsütjük. A krémhez a pudingokat, tejjel és cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingokhoz a margarint habverővel hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk