20 dkg zabpehely,
10 dkg liszt,
0,5 tk szódabikarbóna,
1 tk fahéj,
1 db tojás,
5 ek méz,
10 dkg margarin,
A hozzávalókat összegyúrni.
Diónyi gombócokat formálni belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakni , nem túl közel egymáshoz.
Gyorsan megsül.
Nem szabad túlsütni mert kemény lesz.
A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, rakd hozzá a zsírt, és morzsold össze. Tedd hozzá a tojást, a cukrot és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapj. Gyúrd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a darát, a lisztet és a tejet. A legjobb, ha ezt 1 órát állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a citrom héját, a vaníliás cukrot, a cukrot és a tojásokat. Egy edénybe va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű