Alaphoz:
0,5 kg gesztenyemassza
25 dkg kekszmorzsa
5 dkg vaj
5 ek tej
2 teáskanál rum
Krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
5 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
Tejszínes réteghez:
3 dl habtejszín
1 púpozott ek porcukor
1 csomag habfixáló
Díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé
Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25×25 cm-es formába nyomkodjuk.
A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre.
A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre.
Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a csokoládét. Azonnal fogyasztható.
Egy őzgerinc formát nagyon vékonyan kivajazunk, és kibéleljük sütőpapírral. A babapiskótákat megforgatjuk a rumos tejben, és szorosan egymás mellé rakva kibéleljük a formát. A ge...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, a fűszerkeveréket és a sót késes aprítóban összezúzzuk. Hozzáadjuk a kockázott, puha vajat, és a robotgéppel morzsásra daráljuk. Egy sütőtepsib...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA gyúrt tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy ne legyen kemény. Hat egyenlő részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk vékony, 27 cm hosszú lapokra (mint a tepsi rövideb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverjük a túrókrém hozzávalóit: 50 dkg túró, 2 púpozott evőkanál tejföl, 2 púpozott evőkanál búzadara, 1 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál cukor, 1 citrom reszel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes