1 kg liszt,
margarin,
1 nagy tejföl,
2 tojás,
1-2cs szalalkáli,
sajt,
köménymag.
A hozzávalókat jól eldolgozzuk, nyújtjuk,a tetejét lekenjük tojással, megszórjuk sajttal és köménymaggal (aki szereti), előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük.
Gyors,finom omlós!
Leszűrjük a meggy levét, egy literre hígítjuk (én két üveg meggybefőttet vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy nagyobb edénybe, és forrásig melegítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA linzert a hozzávalókból gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (a vajat a liszttel morzsoljuk el, utána mehet hozzá a többi hozzávaló). Fóliával letakarva egy napig a hűtőbe tesszük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk majd vékonyan a formába nyomkodjuk. 200°C fokon kb. 10-15 percig sütjük(sütő függő) . A lényeg hogy tapintásra már ne legyen puha a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz