menu

Családireceptkönyv.hu

Bon bon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ez

Elkészítés:


Marcipános-fahéjas kávékrémmel töltött praliné
http://www.pralineparadicsom.hu/2011/03/marcipanos-fahejas-kavekremmel-toltott.html

Hozzávalók 15 darabhoz:
- 4 ek. tejszín
- kb. 1 tk. instant kávé
- 3 dkg marcipán
- fahéj vagy fahéjkivonat ízlés szerint
- fél rúd vanília
- 3 dkg fehércsokoládé
- 10 dkg étcsokoládé

A krémhez a tejszínt a vaníliamagokkal megmelegítem, és ízlés szerinti mennyiségű instant kávét feloldok benne. Utána beledobom az apróra vágott fehércsokit, belereszelem a marcipánt. Jól elkeverem, míg a csoki elolvad, és egynemű masszát kapok. A krémet ízlés szerint őrölt fahéjjal vagy fahéjkivonattal ízesítem, majd hagyom hűlni.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd kikenem vele egy szilikonforma mélyedéseit. A formát kb. 20 percre hűtőbe teszem, míg a csokiburok megszilárdul.
Ezután beleadagolom egy habzsák segítségével a tölteléket ügyelve arra, hogy maradjon hely a lezáráshoz. Az étcsoki maradékát újratemperálom, és lezárom vele a bonbonokat. Kb. egy óra hűtés után óvatosan kifordítom a bonbonokat a formából.

Hozzávalók kb. 20 dkg mogyorópralinéhoz:
- 10 dkg törökmogyoró
- 5 dkg blansírozott mandula
- 12,5 dkg kristálycukor
- 1 tk. mogyoró- vagy dióolaj (el is hagyható)

Mogyorópraliné:
A mogyorót és a mandulát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig pirítom. Miután megpirultak, a mogyoró héját ledörzsölöm egy konyharuha segítségével. A magvakat egy lábasba teszem, ráöntöm a cukrot, és addig kavargatom, míg a cukor borostyánszínűre karamellizálódik. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire kiterítem, és megvárom, hogy kihűljön.
Majd darabokra töröm nagyjából, és az olajjal együtt aprítógépbe teszem. Addig aprítom, míg egy folyékony, egynemű masszát nem kapok. Ez olyan 7-8 percig tart, közben kiskanállal visszakaparom az aprítógép falára tapadt masszát. Légmentesen lezárt dobozban egy hónapig tárolható a massza.

Fehér csokis, barackos, mákos:
http://www.pralineparadicsom.hu/2011_07_01_archive.html

mogyorós-bonbon:
http://laptopkonyha.hu/receptek/desszertek/mogyoros-bonbon-marcipannal.recept

Trükkök, tippek, praktikák:


https://www.youtube.com/watch?v=5UhYPsn--Gs

Szilikon forma használata:
http://www.pralineparadicsom.hu/2010/11/pralinekeszites-szilikon-formaban.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdélyi húsgombócleves
Erdélyi húsgombócleves

A zöldségeket apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük, majd feltöltjük vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük. A húst a tojással, apróra vágott fokhagymával, az áztatot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes zellerkrémleves
Petrezselymes zellerkrémleves

A zellert pucoljuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. Az egyik csokor petrezselyem leveleit apróra vágjuk. A zellert és a petrezselymet vízben, úgy, hogy ellepje, főni tesszük...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KORHELY LEVES
KORHELY LEVES

A csülköt egy nappal korábban beáztatjuk. Egy nagy fazékban feltesszük főni kb. 4 liter vízzel. A káposztát átmossuk, ha túl savanyúnak ítélnénk. Ha a hús félpuhára főtt, hozzát...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Tárkonyos sertésragu leves
Tárkonyos sertésragu leves

A sertéscombot megmossuk, leszarogatjuk, es egy centis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát finomra szoljuk. az olajon kevergetve, közepes Langon 4-5 percig, ill. a húst fehére...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk