menu

Családireceptkönyv.hu

Cobbler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
7,5 dkg sima liszt
7,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg nádcukor
15 dkg olvasztott vaj
étkezési keményítő
sütőpor
fahéj

Gyümölcs:

gyömbér
1 kg gyümölcs:
őszibarack, szilva, füge, áfonya, körte, alma, stb.
30 dkg török vagy görög joghurt
méz
1/2 vanília rúd

Elkészítés:


A különböző gyümölcsöket egyforma, falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a gyümölcsöket összekeverjük egy kevés nádcukorral, és megforgatjuk őket étkezési keményítőben. Reszelünk rájuk friss gyömbért, és betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Amíg a gyümölcsöket elősütjük, összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy kevés sóval, hozzáadjuk a nádcukrot, egy csipetnyi fahéjjal. Végül hozzáöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük. A gyümölcsöket kivesszük a sütőből, és a tésztát egy evőkanállal tetejükre szaggatjuk, és 200 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://www.youtube.com/watch?v=lcFXl_1Y1PI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
Uborkaleves 3 perc alatt
Uborkaleves 3 perc alatt

Folyékony tzatziki. Zseniális. – főznöd sem kell, csak turmixolnod, csak figyelj, ez kell hozzá négy személyre: Mindent egy tálba teszel, és ráküldöd a botmixert. Nem kell a...

Elkészítési idő: 0,1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggy szósz Éva féle
Meggy szósz Éva féle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttekercs
Sajttekercs

lkészítjük a tölteléket: a sajton kívül a hozzávalókat elkeverjük (előtte a tojást megfőzzük, majd villával szétnyomkodjuk). Én a tölteléket sóztam, borsoztam, és apróra vágott pet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar csipkemassza2
csipkemassza2

Száraz összetevőket összekeverni majd apránként hozzá a vizet és a benne oldott mézet. Trutyit gyúrunk belőle, ezt kell belekenni a formába, hagyni megszáradni majd kiszedni belől...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk