Tészta: 10 dkg cukor
2 dl tej
10 dkg margarin
1 dl cukor
1 teáskanál só
liszt
Töltelék: porcukorral összekevert fahéj, vagy kakaó
A tejet és a cukrot langyosra melegítjük, hogy elolvadjon benne a margarin, és ebben felfuttatjuk az élesztőt. Ha az élesztő megkelt összedolgozzuk annyi liszttel -amihez adunk egy teáskanál sót, hogy könnyű tésztát kapjunk.
Kelesztjük, majd kb. fél cm vastag téglalap formájúra nyújtjuk.
A tésztát meg kell kenni olvasztott margarinnal, aztán rászórjuk a fahéjat, vagy a kakaót..
Összetekerjük mint a bejglit, és ujjnyi vastagra szeleteljük.
Sütőpapapírral kibélelt tepsire fektetjük, és a tetejét tojássárgával megkenjük, és kristálycukorral megszórjuk.
Közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt megsül.
Elkészítés: Az előző nap lefagyasztott kókuszkrémet kiveszem a fagyasztóból és hagyom kissé kiolvadni. Késes aprítóba rakom a fagyos epret, kókuszkrémet, mézet, rózsavizet. Addig k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőport és a cukrot összekeverjük, tálba szitáljuk. A muffin formát vajjal kikenjük, a tojást a joghurttal és vajjal elkeverjük. A joghurtos masszát hozzáadjuk a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: a cukrot, a lekvárral, a vízzel, a rummal, a mazsolával feltesszük főni. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, és a mazsola egy kicsit megduzzadt. Adjuk hozzá a kakaóport is, majd keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon gyors és egyszerű süti, 30-35 perc alatt kész. Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazd ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeld le, fahéjas cu...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű