375 dkg liszt
125 dkg étkezési keményítő
1 sütőpor
25 dkg margarin, vagy vaj
15 dkg cukor
5 tojás
1 doboz aprított ananász
1/1 dl tej
1 dl ananászlé
- lisztet, keményítőt, sütőport összedolgozom
- lágy margarint, tojások sárgáját, cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel habosra keverem
- tojások fehérjét kemény habbá verem
A margarinos masszát összekeverem a liszttel, közben a tejjel és az ananászlével higítom. Hozzáadom a darabolt ananászt, és végül tojások fehérjét.
Közepes méretű tepsibe, vagy nagyobb tortaformába kell sütni.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, de akkor az ananászlé helyett is tejet adunk a tésztához.
1. Előző este elkészítjük a soufflék töltelékét (ganache): 90 g csokit és a tejszínt összeforraljuk. Hagyjuk állni egy darabig, majd ha kihűlt, hűtőbe tesszük kb. fél órára. Ekkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát vegyük ki a hűtőből, szoba-hőmérsékleten kicsit pihentessük a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és 10 cm átmérőjű kikent formákat bélel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk. Margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk. Közepesen kemény tészta l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1., Kimérjük a lisztet és a közepébe pottyantjuk az összes hozzávalót. 2., Alaposan összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, tehát morzsálódik, akkor adjunk hozzá még tejfölt. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes