Hozzávalók 24 cm-es tortához
30 dkg darált mandula
20 dkg kristálycukor
25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1,5 dl mandulatej
9 tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
A mandulát 5 dkg cukorral és az apró darabokra vágott étcsokoládéval aprítógépben ledaráljuk, a gép méretétől függően 1-2 részletben.
A tojássárgákat a maradék cukorral robotgépben kikeverjük, amíg egészen világos sárga, krémes nem lesz. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a kakót, a sót, a szerecsendiót, és a mandulatejet és simára keverjük.
A tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk. A fehérjehabot az összekevert csokis masszához óvatosan, több adagban hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Az egészet olajjal kikent tapadásmentes sütőformába tesszük és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből megszúrjuk, ha nem tapad a késre a tészta, elkészült! Nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon!
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Kakaóporral meghintve kínáljuk.
http://streetkitchen.hu/2016/02/18/lisztmentes_csokitorta
A sütőformát sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel kikeverjük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverd össze a sütőporral és a porcukorral, majd morzsold össze a vajjal. Tedd bele a tojássárgáját és a tejfölt. Gyorsan állítsd össze a tésztát, hogy a vaj ne olvadjon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat lazán felverjük, majd a túróra öntjük, ezután jön az 1 csipet só, a cukrok, a citrom reszelt héja és a búzadara, alaposan egybedolgozzuk az alapanyagokat. Ha úgy érezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzzoljuk,hozzáadjuk a cukrot,diót,sót,és a tojássárgákkal jól összegyúrjuk. Fél órát hűtőben pihentetjük. Közben a morzsát az olajon megpirítjuk,a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű