menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttorta sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sajttorta sütés nélkül

(kb. 15 szelet)

200 g keksz (bármilyen, amit szeretsz)

90 g vaj, olvasztva

500 g mascarpone

500 g krémsajt (lehetőleg Philadelphia)

3 ek porcukor

1 tk vaníliakivonat vagy -paszta

1 citrom finomra reszelt héja

a tetejére:

a legfinomabb házi lekvárunk (pl. áfonya, erdei gyümölcs, meggy)

1. A kekszet ledarálom, az olvasztott vajjal összedolgozom. Egy 20x20 centis szögletes forma aljára nyomkodom.

2. A krémsajtot kikeverem a mascarponéval, a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal. A kekszrétegre simítom.

3. A lekvárt a tetejére kanalazom. Ha nagyon folyós a dzsem, érdemes egy lapzselatint hideg vízbe áztatni, a dzsemből egy kicsi felmelegíteni, abban feloldani a zselatint, aztán az egészet összekeverni, és úgy tenni a torta tetejére.

4. Egy órát hűtöm.




Facebook Tumblr Tweet Google+
torta gyümölcsös krémsajt sajttorta kezdőknek is

Ajánlott bejegyzések:

Sajttorta sütés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Én
Én

2014 04 01

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar forrócsoki
forrócsoki

A forró csoki egyébként mostanában lett újra divat, amióta nem nehéz beszerezni a jó minőségű csokoládét. És persze nem is feltétlenül kell bíbelődni a ganache elkészítésével, a cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barack eltevés befőtt
Barack eltevés befőtt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg póré-burgonyakrémleves (vichyssoise)
Hideg póré-burgonyakrémleves (vichyssoise)

A krumplit felkockázom, a hagymát karikákra vágom. A vajat megolvasztom, megfuttatom rajta a krumplit és a hagymát, felöntöm a levessel, és a zöldségek puhulásáig főzöm. Az egészet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk