60 dkg sütőtök lereszelve
30 dkg őrölt mák
20 dkg Koronás nádcukor
3 ek. méz
1 citrom héja
fél narancs héja
fél narancs leve
1 ek. fahéj
5 dkg olvasztott vaj
réteslap
búzadara
A tököt lereszeljük, besózzuk és kicsit állni hagyjuk.
A mákot elkeverjük a cukorral, a citrom és narancshéjjal, a fahéjjal és a narancslével. A tököt kinyomkodjuk és a mákhoz adjuk. Összeforgatjuk.
Egy réteslapot nedves konyharuhára terítünk, megkenjük olvasztott vajjal (vagy olajjal), majd egy másik lapot teszünk rá. A szélét megszórjuk búzadarával és arra halmozunk a töltelékből. A ruha segítségével feltekerjük. Tepsibe tesszük és a tetejét is lekenjük vajjal.
Elkészítjük a többi lapot is.
180-200 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt pirosra sütjük.
1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a maradék langyos tejet, a tojássárgákat, a...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kézi mixer segítségével kihabosítjuk a nyírfaporcukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével, és óvatosan a sárgájáho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Először a krémet készítjük el. A pudingport simára keverjük a tejjel és cukorral egy lábasban, majd megfőzzük. Elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a rumot és a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű