Hozzávalók
0,5 liter tejszín
1 vanília rúd
csipet só
6 dkg cukor
5 tojássárgája
de lehet tejjel is készíteni
A tejszínt egy vastag aljú, kivizezett lábosban feltesszük forrni.
Közben egy habverővel a tojássárgákat a cukorral, a sóval és a vanília kikapart magjával elkeverjük.
A vaníliarudat a melegedő tejszínbe tesszük. Amikor felforrt, leszűrjük és folyamatosan kevergetve a tojásokhoz öntjük. Ismét visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatosan kevergetve melegítjük egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Ügyeljünk a hőfokra, nehogy becsomósodjon.
Amikor elkészült, töltsük át egy hideg fémedénybe.
http://izeselet.hu/receptek/vaniliasodo/
A tojás sárgáját a porcukorral és a vajjal krémesre keverem robotgéppel, majd a lisztet és a tejet apránként felváltva hozzá adagolom. Eztán a sütőpor és só jönn. A tojás fehérjét...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk és vékonyra nyújtjuk. A krémhez a tojásfehérjét a cukorral gőz felett összefőzzük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket (vagy citromot) A lehűlt krémmel megkenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben keverjük össze a búzadarát, a cukrot, a tojásokat, a kefirt, a szódabikarbónát, a kakaót, majd hagyjuk állni 20 percen keresztül. Ez idő alatt a búzadara a nedvességtő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű