menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliasodó


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

0,5 liter tejszín
1 vanília rúd
csipet só
6 dkg cukor
5 tojássárgája

de lehet tejjel is készíteni

Elkészítés:


A tejszínt egy vastag aljú, kivizezett lábosban feltesszük forrni.

Közben egy habverővel a tojássárgákat a cukorral, a sóval és a vanília kikapart magjával elkeverjük.

A vaníliarudat a melegedő tejszínbe tesszük. Amikor felforrt, leszűrjük és folyamatosan kevergetve a tojásokhoz öntjük. Ismét visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatosan kevergetve melegítjük egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Ügyeljünk a hőfokra, nehogy becsomósodjon.

Amikor elkészült, töltsük át egy hideg fémedénybe.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://izeselet.hu/receptek/vaniliasodo/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes pite
Meggyes pite

A tojás sárgáját a porcukorral és a vajjal krémesre keverem robotgéppel, majd a lisztet és a tejet apránként felváltva hozzá adagolom. Eztán a sütőpor és só jönn. A tojás fehérjét...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tikfing
Tikfing

A tésztát összegyúrjuk és vékonyra nyújtjuk. A krémhez a tojásfehérjét a cukorral gőz felett összefőzzük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket (vagy citromot) A lehűlt krémmel megkenjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Így készül a tökéletes piskóta a nagyi szerint
Így készül a tökéletes piskóta a nagyi szerint

A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Almás süti búzadarából, liszt nélkül!
Almás süti búzadarából, liszt nélkül!

Egy edényben keverjük össze a búzadarát, a cukrot, a tojásokat, a kefirt, a szódabikarbónát, a kakaót, majd hagyjuk állni 20 percen keresztül. Ez idő alatt a búzadara a nedvességtő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk