menu

Családireceptkönyv.hu

Erdélyi padlizsánkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 közepes vinete (padlizsán)
1 fej lereszelt vagy apróra vágott hagyma
só, bors
fokhagyma(néhol tesznek bele)
majonéz

Elkészítés:


A vinetéket nyílt tűzön megsütjük, vagy egy fémlapon a kályhán, majd lehúzzuk a héját, míg meleg
Hozzáadjuk az apróra vágott, vagy reszelt hagymát, sót, borsot, majonézt ízlés szerint .
turmixolni is lehet, habosabb lesz

Erdélyi padlizsánkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
kenyérre kenhetők, Szafi
kenyérre kenhetők, Szafi

körözött: 250 g túró (tejmentesen étkezőknek: Totu), 100 g 12%-os tejföl (tejmentesen étkezőknek: kókuszkrém), só, bors, pirospaprika ízlés szerint (fasírt fűszersóval helyettes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaniliapudingos pohárkrém eperrel
Vaniliapudingos pohárkrém eperrel

A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd állandó keverés mellett, hozzácsorgatjuk a pudingos-c...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kolbászos lángosfalat
Kolbászos lángosfalat

A szószhoz kevés kókuszolajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát, majd beletesszük a kis darabokra vágott, héjától megfosztott paradicsomot. Felforraljuk a mártást, a fűszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Rakott tészta
Rakott tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és olvasztott vajjal összekeverjük. Kevés olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és hozzátesszük a felv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk