22 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 kanál kakaó
8 dkg margarin
1/4 cs sütőpor
1 tojás
1 kanál tejföl
6 nápolyi lap
Krém:
fél liter tej
1,5 cs vaníliás puding
2 tojássárgája
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
Az alapanyagokat összegyúrjuk és ceruzavastagságúra sodorjuk. 24 rudat sütünk belőle, nápolyilap hosszúságút.
Krém: a tejből, pudingból és a porcukorból krémet főzünk. A margarint a porcukorral összekeverjük, és ha kihűlt a pudingos krém, összekeverjük a kettőt.
Félbe vágjuk a nápolyilapokat, 4 házikó lesz!
Megkenjük az alsó lapot, 3 rudat teszünk rá, majd megint krém, 2 rúd, megint krém, 1 rúd. Az oldalsó lapokkal összezárjuk és hűtőbe tesszük.
A cukrot, a lisztet és a sütőport egy tálban összekeverem. Egy 25 cm-es tortaformát vajjal kikenek, majd a lisztes keverék felét beleszórom. A túrót rámorzsolom, majd a maradék li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a cukorral alaposan kikeverjük, majd a tojás sárgájával is, végül a búzadarával. Félretesszük, és elkészítjük a brownie-t. Az étcsokoládét és a vajat megolvasztjuk. (Figyel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. 600 g búzaliszt (BL55), 150 g kristálycukor, 1 teáskanál őrölt vanília, 30 g kakaópor - holland, 12 g sütőpor 2.Majd hozzáa...
Elkészítési idő: 75perc +2óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, aztán megvárjuk, amíg az élesztő felfut. A lisztet egy tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk a vajjal, azután ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű