pár szelet sertéscomb
só
4-5 szem egész bors
babérlevél
1 fej vöröshagyma
4 fakanál liszt
1,5 dl olaj
1 pohár tejföl
1 ek. ecet
2 ek. cukor
A húst az olajban fehérre sütjük. Ezután megsózzuk, rátesszük az egész borsszemeket, a babérlevelet és a megtisztított vöröshagymát 4-6 felé vágva. Felengedjük vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. Ha puha a hús szeleteket kiszedjük és félretesszük. 4-5 fakanál liszttel híg rántást készítünk, teszünk bele 1 pohár tejfölt, jól elkavarjuk, felengedjük hideg vízzel és ráöntjük a visszamaradt lére. Egy forralás és utána az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. A borsot és a babérlevelet kidobjuk, de a hagymát benne hagyjuk és összeturmixoljuk. Visszarakjuk bele a hússzeleteket, teszünk bele 1 evőkanál ecetet és 2 ek. cukrot és felforraljuk, míg be nem sűrűsödik. Kellemesen édeskés, savanykás ízűnek kell lennie. Krumplipürével lehet tálalni.
1. A sertéscombot nem szeleteljük fel, hanem személyenként kb. 20 dkg nyers húst számítva, egyben, az alábbi módon megsütjük. 2. Tepsibe helyezzük, sózzuk, fokhagymával bedörzs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBesamel mártás tejfölösen Egy kis edénybe feltesszük a vajat és felmelegítjük. Belehintjük a gm lisztet, simára keverjük. A tejet felmelegítjük, majd fokozatosan hozzáadagolju...
Elkészítési idő: ~1 óra + sütés Nehézség: KönnyűA sertéscsülköt megtisztítjuk, megmossuk. A káposztát hideg vízzel átöblítjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymába beleszúrjuk a két szegfűszeget, a fokhagymát apróra...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes