A tésztához
2 nagy tojás
20 dkg barna cukor
20 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál vaníliakivonat
2 teáskanál sütőpor
60 dkg liszt
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
A hempergetéshez
2 evőkanál fahéj
4 evőkanál kristálycukor
Eldolgozzuk a tojást a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat, a vaníliakivonatot,a sütőporral vegyített lisztet, a sót és a fahéjat. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a kristálycukrot és a fahéjat. 180 fokra melegítjük a sütőt. Sütőpapírral vagy szilikonlappal béleljük a tepsit.
Két kanállal diónyi darabokat veszünk a tésztából. Minél kerekebbre formázzuk és a cukros fahéjban meghempergetjük a darabokat. Egymástól 3-4 cm-re a tepsibe helyezzük és 6-8 perc alatt készre sütjük őket. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd jól záródó edényben vagy fémdobozban tároljuk.
Vajat a feldarabolt étcsokival vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Mikróval óvatosan, nehogy megégjen. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, olajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát összekavarjuk, és ezt is a tojásos-tejes krémhez keverjük. Egy 20×3...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyűa barackot vagy almát elkészitjük -megmossuk ,szeleteljük vagy a befőtnek eltett barackot lecsöpögtetjük - egy edénybe kimérjük a cukrot bele a tojásokat + olaj + jogh...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KözepesA tejszínbe morzsoljuk a sáfrányt, és 15–20 percig állni hagyjuk. A langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elvegyítjük a sóval, a maradék porcukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű