2.5 dl tej (1 bögre)
1 db tojás
320 g sárgabaracklekvár (1 bögre)
135 g dió (1 bögre + 1 marék a tetejére)
1 bögre finomliszt
1 csomag sütőpor
200 g étcsokoládé (1 bögre)
0.5 bögre cukor
2.5 dl habtejszín (1 bögre)
Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jól elkeverjük.
Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a diós masszához.
Egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Közben elkészítjük a csokikrémet.
Egy edénybe öntjük az apró darabokra tört étcsokit, a cukrot, a tejszínt, és felforraljuk, majd lehűtjük.
A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a maradék fél bögre lekvárral, visszahelyezzük a tepsibe, leöntjük a csokival, megszórjuk a maradék dióval, és legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 25x20x6
Sütés ideje: 45 perc
ELKÉSZÍTÉS Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikabónát, a cukrot, a kakaóport és a csokipasztillát. Egy másik tálban összekeverjük a fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalókat kb 5 percig kikeverni. Őzgerinc formába önteni, és a tetejére gyümölcsöt szórni. 160 fokon megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverjük. Szilvával megszórjuk, majd fahéja cukorral is. Előmeglegített sütőben 200 °C-on sütjük. Kb 30 percig. Ha kihűlt a tepsiben felkockázzuk, megporcukrozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba pakolom, majd jól kikeverem. Fél órát hagyom pihenni, majd sütőpapírral bélelt tepsibe a 2/3-át belesimítom. A maradt egyharmadához egy kis tejfölt k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű