A tésztához
25 dkg búzaliszt (BL55)
8 db tojássárgája
40 dkg porcukor
8 evőkanál víz (meleg)
2 evőkanál kakaópor - holland
1 kávéskanál szódabikarbóna
8 db tojásfehérje
A krémhez
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
4 dl 2,8%-os tej
4 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál kristálycukor
vaníliás cukor
citromlé
A bevonathoz
kókuszreszelék
A csokimázhoz
4 evőkanál kakaópor - holland
4 evőkanál kristálycukor
5 dkg vaj
1 evőkanál tojásfehérje
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a kikevert tésztához. Előmelegített sütőben, 200 C fokon, 30 perc alatt megsütjük.
Miközben a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel és a kristálycukorral sűrűre főzzük, majd lehűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és hozzá adjuk a már kihűlt főzött krémet. A krémhez adhatunk, vagy vaníliás cukrot, vagy egy citrom levét, attól függően, hogy milyen ízesítést szeretnénk.
A megsült piskótát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk,megtöltjük, körbekenjük a krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Amíg a máz elkészül, hűtőszekrénybe tesszük.
A csokimázhoz a kakaóport és a kristálycukrot, összekeverjük, kevés vizet hozzáadva sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat. Jól elkeverjük, majd belekeverjük a tojásfehérjét, ettől fényesebb lesz. Ezzel kenjük be a sütik tetejét. Díszíthetjük még színes szórócukorral, marcipánvirágokkal, stb.
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A mazsolát beáztatom langyos vízbe. Az almát megpucolom, cikkekre vágom (legjobb az idared), lelocsolom a citrom levével. A túrót összekeverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsokihab a tetejére: 1 doboz Meggle cukrászhab, 2 ek cukor, tetszés szerint aranykakaó.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A masszát beleöntjük a kikent sütőf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű