Hozzávalók 24 x 37 cm-es tepsihez
A tésztához
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 tojás
csipet só
1 csomag (10 g) sütőpor
1-2 kávéskanál tejföl (opcionális)
A töltelékhez
10 kisebb savanykás alma
2 evőkanál búzadara
3-4 evőkanál porcukor
fahéj
Az almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és meghámozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és forró sütőben 15-20 percig sütjük, hogy kicsit átpuhuljanak.
Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha, mert akkor könnyen szétesik a gyümölcs.
A sütőből kivéve langyosra hűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kisebb tojásokat használunk, és nem áll össze, adjuk hozzá a tejfölt is.
Kettévesszük a tésztát és lisztezett munkafelületen téglalapokat nyújtunk belőlük.
Az első lapot a vajjal vékonyan kikent tepsi aljába terítjük. Rászórjuk a búzadarát, majd rárakosgatjuk az almákat.
Meghintjük a porcukorral (ez ízléstől függően több vagy kevesebb is lehet) és a fahéjjal, majd ráterítjük a második kinyújtott lapot.
Finoman körbenyomkodjuk a tésztát a gyümölcsök mentén és 200 fokra melegített sütőbe toljuk, ahol kb. 40 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, megszórjuk fahéjas porcukorral és felszeleteljük úgy, hogy minden süteménykockára egy fél alma jusson.
Elkészítjük a tölteléket. A darált mákot, a cukrot, a mazsolát, a fahéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zsemlemorzsát elkeverjük. Ha túl folyósnak találjuk, kevés zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekever, 3 perc mikró 750 watt.utàna még kb fél percig nem szabad kinyitni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elekt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt elmorzsoljuk a langyos cukros tejben és felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a cukrot. Közepébe fészket formálunk, ide öntjük az élesztős...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: Közepes