Hozzávalók:
4 evőkanál liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg darált dió
15 dkg cukor
7 tojásfehérje
Krém:
2 cs. vanília pudingpor
2 evőkanál kakaópor
25 dkg cukor
30 dkg margarin
7 tojássárgája
7 dl tej
Áztatáshoz:
30 dkg keksz
rumaroma
kb. 2 dl tej (amennyit felvesz)
Tetejére tortadara
A piskótához összedolgozzuk a lisztet a sütőporral és a darált dióval. Beleforgatjuk a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Majd sütőpapírral bélelt kb.30x38 cm-es tepsiben előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tejben simára keverjük a pudingport, a cukrot és a tojássárgáját. Folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Miután kihűlt, kikeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal. A krémet kétfelé vesszük, egyik felébe keverjük a kakaóport.
A diós piskótára kenjük a vaníliás krémet. Kirakjuk egy sor rumos tejbe áztatott keksszel. Megkenjük a kakaós krémmel, tetejét megszórjuk tortadarával.
A tésztához a hozzávalókat - a lisztet, a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a mézet - összegyúrjuk, majd 20 percet hűtőben pihentetjük. Ezután fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra vágjuk . A cipókat kinyújtjuk kör alakban és 8 cikket vágunk belőle (mint a pizzánál). - A cikkek szélesebb végébe tesszük a lekvárt ma...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesElkészítése: A hozzávalókat egy keverőtálba belerakom és jól összedolgozom, gyúrom kézzel, majd gombóc formájúra formázom. Az étolajat felmelegítem, de nem túl forróra, mert akk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű