Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár, dió, mák, alma,,,
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges,,,
elkészítés 1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két lapot nyújtunk, egyik lapot tepsibe tesszük. 2. A 6 tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a porcukrot majd a kókuszt, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt elmorzsoljuk a lisztel a többi hozzávalókat hozzáadom,végén a tejet annyit,hogy könnyen formázható legyen,egy órát pihentessük a hűtőbe .Dió nagyságú golyókat formálunk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztát. 3részre osztjuk, vajazott lisztezett tepsibe tesszük az első kinyújtott tésztát. Erre jön meggylekvár majd darált mák, porcukorral elkeverve Erre jön egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kiterítjük magunk elé és a szilva méretétől függően vagy egy nagyobb kiszúróval köröket szúrunk ki belőle, vagy késsel négyzetekre szeljük. A marcipánból vékony hurkák...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű