Ribizlis álom Eta módra
Hozzávalók a piskótalaphoz:
6 db tojás
12 dkg porckor
14 dkg liszt
6 g sütőpor
2 ek víz
A hozzávalókból sütök egy piskótalapot sütőpapírral bélelt 30x40 cm tepsiben.
Krém hozzávalók:
25 dkg túró (lehetőleg minél simább túró)
10 dkg cukor
10 dkg fehércsokoládé
3 dl cukrászhab (Hullala, Meggle)
20 g zselatin
I zacskó Dr. Oetker portejszín
1 habfixáló
25 dkg ribizli (én fagyasztottat használtam, amit előre hagytam kiolvadni)
Tej a tejszín elkészítéséhez a csomagon lévő utasítás szerint.
A megsült piskótalapról leszedem a sütőpapírt és hosszában elmetélem három egyforma csíkra.
A cukrászhabot, cukrot és a fehércsokit állandó kevergetéssel hagyom felmelegedni, nem kell hogy forrjon, csak olvadjon el a csoki, majd hagyom kihűlni és egy órára berakom a hűtőbe. Túróhoz hozzá öntöm a lehűlt csoki-tejszín keveréket és habosra keverem, majd hozzá adom a előre megáztatott zselatint ,ami besűrűsíti a krémet. A ribizlit (lehet más gyümölcs is pl. málna) már csak egy fakanállal keverem a krémbe és már töltöm is a piskóta csíkokat.
Kívülről az egészet bekenem a portejszínhabbal és tetszés szerint díszítem. Beteszem 1-2 órára a hűtőbe majd szeletelem. Nekem 18-20 szép magas szelet lett a finom sütiből.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a dióval és a fűszerekkel. A cukrot a vajjal és a tojással kihabosítjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a meghámozott és lereszelt almát. Belef...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat, cukrot jól kikeverjük és a tejjel felengedjük. 2. A mákot, lisztet sütőport összekeverjük, majd a tojásos cukros tejjel elkeverjük. 3. Beletesszük a citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézGyors mozdulatokkal egyneműre gyúrom, majd folpackba csomagolom, 1 órára hűtőbe teszem. 2-3 mm vastagra nyújtom, szaggatom. Felét (ami a teteje lesz) szúróformákkal díszítem. Süt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű◾️A sütőt 150°-ra melegítsük elő. ◾️A rizst mossuk meg, csöpögtessük le és tegyük egy kb. 2 literes jénai tálba. ◾️Szórjuk rá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. ◾️Öntsük f...
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc Nehézség: Könnyű