menu

Családireceptkönyv.hu

Vali kenyere


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vali kenyere
sütés előtti est
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy, hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… itt még 20 percet kelesztem....bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe, mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
a jénaiba tenni kell szilikonos sütőpapírt, hogy ne ragadjon bele
jó munkát sok sikert… üdv Vali

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Brigi
Rántott sajt
Rántott sajt

A sajtot reszeld le, add hozzá a lisztet, majd a szódabikarbónát és a tojást. Kanállal vagy kézzel alaposan keverd össze. Egy sűrű, kissé ragacsos masszát kell kapnod. Tedd a hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krumplibaba
Krumplibaba

A nyers krumplit lereszelem és a többi hozzávalóval elkeverem. Kanállal forró olajba szaggatom és megsütöm.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Levesbe főt töltelék..
Levesbe főt töltelék..

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Délitőkegombás-vagdalt
Délitőkegombás-vagdalt

A töltelékhez a tojást keményre főzzük, megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. A gombát a felforrósított olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kihűtjük. A húst összedolgozzuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk