2 csomag leveles tészta ( 275 gr-os lapra nyújtott), 4 db alma, 2 evőkanál méz(barnacukor, cukor, méz bármi megfelel erre a célra.), fahéj, fél citrom leve
Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb 3 mm széles cikkekre. Egy lábasba vizet forralunk beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd ha forr az almákat 2 percig forraljuk benne. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek. Papírkéztörlőre szedem. A tésztát 6 egyforma csíkra vágom egy derelyevágóval. kb 2 ujjnyi vastagságúra. Majd megkenjük egy kevés mézzel az összes csíkot, ráfektetjük az almákat egymás mellé, kissé meghintjük fahéjjal, majd feltekerjük, a végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.200 fokon 35 percig sütjük, amíg szép piros színe nem lesz.
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/almarozsa/
A banánt pucold meg, és pürésítsd villával. Keverd hozzá egészben a tojásokat, a kétféle cukrot és az olvasztott vajat. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a fahéjjal, a szódabik...
Elkészítési idő: 10+50 perc Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A felfuttatás után a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk. Letakarva 40-45 perc alatt duplájára keles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta készítése: A tojásokat a sóval, a citromlével és az édesítővel gépi habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a kakaópor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát és egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm-es tepsibe tesszük, és egyenletesen beletapog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű