- 50 dkg porcukor
- 50 dkg liszt
- 10 dkg sütőmargarin
- 0.5 l tej
- 8 dkg kakaó
- 2 db tojás
- 2 csomag sütőpor
A tojást a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a kakaót. Tíz percig keverjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és a maradék tejjel hígítjuk. Jól eldolgozzuk, majd egy előzőleg kivajazott és liszttel megszórt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30-40 perc alatt készre sütjük.
Előkészítés: A sütőt 130 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tojásfehérjéket az ecettel, keményítővel, vaníliás cukorral és porcukorral kemény habbá verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát alaposan megmosod, majd pl. nokedli szaggatón lereszeled. Eszedbe ne jusson megpucolni! Egyrészt időpocsékolás, másrészt sokkal finomabb az íze, ha héjastól sül meg. Bőség...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összegyúrjuk. 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Kis masnit formázunk belőle. 170 fokos bő olajban oldalanként 2-3 porc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve bar...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk. A meggyet összekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes