50 dkg rétes és 50 dkg finom liszt, 30 dkg vaj, /fontos/ 10 dkg zsír, 4 dkg só, 1 nagy tejföl, 20 dkg sajt, /lehet kicsi füstölt/, 2 tojás sárgája, 1 egész tojás és 20 dkg kovász. A tetejét lekenni 1 tojás.
Este össze állítani a tésztát, hagyjuk kelni pár órát, vegyük kétfelé és hajtsuk meg, mint a vajas tésztát. Azért kell ketté venni, mert ha kinyújtjuk könnyebb vele bánni, nem férne el a deszkán. Ezután egy éjszaka hűtő. Ha nagyon ledermedne a tészta tartsuk szoba hőmérsékleten míg nyújthatóvá válik. Sodorjuk ki vékonyra, szaggassuk apró szaggatóval. Kenjük le tojással, szórjunk rá szezám magot, vagy köményt. 200 fokon 15 perc.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűFél liter tejben megfőzünk 4 evőkanál grízt 1 csomag vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral. Még melegen beleforgatjuk a 3 tojásfehérje felvert habját. 3 tojássárgáját kikavarunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A málnát mossuk meg és egy botmixerrel pürésítsük, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magokat eltávolíthassuk. 2. Adjuk az átpasszírozott, mag nélküli málnához a joghurto...
Elkészítési idő: 25perc+hűtés Nehézség: NehézA barackokat kiszedjük a dobozból, és egyforma kis kockákra vagdaljuk. A leve sem megy kárba, egy lábosba öntjük, beletesszük a barackkockákat, megszórjuk a cukorral, fahéjjal, sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű