1100g BL80-as liszt
27g só
200g kovász
700ml víz
70g mag keverék (szezámmag, fekete szezámmag, lenmag, világos lenmag, napraforgó mag, tökmag)
6g olíva olaj a kelesztő edénybe
Elkészítés:
1. Összekeverjük a lisztet, sót, magokat jó alaposan.
2. Elkeverjük a kovászt és a vizet.
3. Ezt követően a konyhai robotgéppel 15 percig az eddigieket összekeverjük.
4. Az így jó alaposan összekevert kenyértésztát a kelesztő edénybe áthelyezzük és fél órát a lefedett edényben pihentetjük.
5. Majd 30 percenként háromszor átlapoljuk.
6. Ezt követően kevés liszttel meghintett fém kenyérformába tesszük az előzetesen lisztben megforgatott tésztát.
7. Kb. 2-szeresére kelesztjük.
8. A sütőbe jénai edénybe töltött vizet helyezünk és a sütőt 250 fokra hevítjük.
9. A fém sütőformában megkelesztett tésztát az előre hevített sütőbe tesszük, majd a hőfokot 230 fokra vissza állítjuk, 45 percig sütjük.
A magok helyett lehet 70g aszalt olajos paradicsom feldarabolva a keverés végén egyenletesen elosztva hozzáadva a tésztához.
A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékban felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. A pudingport simára keverjük a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA barack felét meghámozom, felszeletelem és a borban puhára főzöm. 1,5 liter vízben megfőzöm a prézlit és a többi barackot, majd áttöröm. E kettőt összekeverem, hozzáadom a cukrot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű