menu

Családireceptkönyv.hu

Magos kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1100g BL80-as liszt
27g só
200g kovász
700ml víz
70g mag keverék (szezámmag, fekete szezámmag, lenmag, világos lenmag, napraforgó mag, tökmag)
6g olíva olaj a kelesztő edénybe

Elkészítés:

1. Összekeverjük a lisztet, sót, magokat jó alaposan.
2. Elkeverjük a kovászt és a vizet.
3. Ezt követően a konyhai robotgéppel 15 percig az eddigieket összekeverjük.
4. Az így jó alaposan összekevert kenyértésztát a kelesztő edénybe áthelyezzük és fél órát a lefedett edényben pihentetjük.
5. Majd 30 percenként háromszor átlapoljuk.
6. Ezt követően kevés liszttel meghintett fém kenyérformába tesszük az előzetesen lisztben megforgatott tésztát.
7. Kb. 2-szeresére kelesztjük.
8. A sütőbe jénai edénybe töltött vizet helyezünk és a sütőt 250 fokra hevítjük.
9. A fém sütőformában megkelesztett tésztát az előre hevített sütőbe tesszük, majd a hőfokot 230 fokra vissza állítjuk, 45 percig sütjük.

A magok helyett lehet 70g aszalt olajos paradicsom feldarabolva a keverés végén egyenletesen elosztva hozzáadva a tésztához.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós rétes dédi féle
Túrós rétes dédi féle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerü BarackLeves
Egyszerü BarackLeves

A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékban felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. A pudingport simára keverjük a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg barackleves
Hideg barackleves

A barack felét meghámozom, felszeletelem és a borban puhára főzöm. 1,5 liter vízben megfőzöm a prézlit és a többi barackot, majd áttöröm. E kettőt összekeverem, hozzáadom a cukrot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar mindhalálig
mindhalálig

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk