menu

Családireceptkönyv.hu

Márványos sajttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Márványos Sajttorta
Írta:Lantos Sándorné
Hozzávalók:
Csokis tészta:
230 g wawel 70 % étcsoki
230 g vaj
200 g xilit
4 tojás
100 g Lidl BL 55 liszt
Csipet só

Krémsajtos réteghez:
2 tojás
500 g mascarpone sajt/ Penny/
100 g xilit
1 csomag vanília
Elkészítés:
Egy nagyobb edénybe beletördeljük a csokit, belevágjuk a vajat és gőz fölött felolvasztjuk. Kihűtjük.
A krémsajtos réteg hozzávalóit összekeverjük.
A kihűlt vajas csokoládéhoz robotgép keverőszárával hozzákeverjük a a xilitet, a tojásokat, lisztet, sót.
27*20 cm-es tepsibe tesszük a csokis tészta háromnegyedét. Erre kanalazzuk rá a sajtos keveréket, elsimítjuk.
Tetejére kanalazzuk a maradék csokis tésztát, amit hurkapálcával összekeverünk, de csak a tetejét, hogy márványos legyen.
Előmelegített sütőben sütjük amig a közepe még remeg.
200 fokon sütöttem 1 órát, de ez sok!
Trükkök, tippek, praktikák:
2016.12.24.
Nehézség: Könnyű

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell alapú pizza
Csirkemell alapú pizza

botmixerrel turmixolni sütőpapírra kanalazni 10-15 percig sütni utána rá a feltéténajd sütés míg kész nem lesz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyümölcsleves - OK
Gyümölcsleves - OK

1. A cseresznyét feltesszük a vízzel, a fahéjjal és a cukorral főni, közben nyolcadoljuk és kockázzuk a nektarint és az almát (én héjastól készítettem, ízlés szerint lehet rajta ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hideg meggyleves Dorka konyhájából
Hideg meggyleves Dorka konyhájából

A meggyet kimagozzuk, majd jó alaposan átmossuk hideg vízben. Ha ezzel megvagyunk, akkor feltesszük a meggyet a cukrokkal, és jó 5 percig pároljuk. Párolás után ráöntünk 1,5 l vi...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Meggykrémleves
Meggykrémleves

A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromlevet és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, később...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk