menu

Családireceptkönyv.hu

Szalagárés barna krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Most nálam 1,5 adag készült, ezzekkel az arányokkal:
2tojás, 7,5ek. porcukor, 3ek. kakaó, 15dkg zsír, 1dl tejföl, 1citrom reszelt héja, 0,5dl langyos tejben elkevert 1cs. szalalkáli. Ezt robotgéppel gyorsan összekevertem, majd egészen pontosan 65dkg liszttel összeállítottam. 3 részre osztottam.
Addig pihent, míg a krémet megfőztem, majd elnyújtva, tepsi hátán, 180C°-on, egyenként kb. 10-12 perc alatt megsütöttem. (Gáztepsi méret.) Nem szabad nagyon kiszárítani.
Krém:
7,5dl tej, 7,5 púpozott ek.liszt. Ezt megfőztem, majd folpackkal beterítve hűvősre tettem.
37,5dkg margarin, 37,5dkg porcukor, 2cs.burbon vaniliás cukor (utóbbit a cukorral együtt a darálóba tettem). Ezt kikevertem, majd a kihült főzött krémmel összedolgoztam.
A lapokat bőven meglocsoltam rummal..had igyon...majd a krémmel betöltve, fóliát húztam rá. Így hagyva, másnapra szépen lepuhul. Szeletelés után, porcukorral hintve fogyasztjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A felkarikázott kolbászt megpirítjuk saját zsírjában egy nagyobb lábosban. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és megpirítjuk azt is. Kevés olajat önthetünk még hozzá, ha úgyé...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fájdalom csillapitó
Fájdalom csillapitó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Pudingos őszibarack-krémleves
Pudingos őszibarack-krémleves

1,5 kg barackot megpucolunk, eltávolítjuk a magját, majd egy kevés vízben a cukrokkal felfőzzük. Ezután botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a pudingot. Felforral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk