menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes mustáros karaj, a husi omlós, a szósz ínyc


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertéskaraj
1 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
friss zöldpetrezselyem
só, bors

Elkészítés:


A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy hőálló edénybe. A tejfölt, a mustárt, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, leöntjük vele. 180 fokon sütjük 20 percig, de néha megforgatjuk, majd kínálhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hús megpuhul és fincsi lesz, a szósz pedig krémes és ízletes, ezt a receptet csak ajánlani tudom.

Tejszínes mustáros karaj, a husi omlós, a szósz ínyc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyömbéres, uborkás sertésszűz tojásos rizzsel
Gyömbéres, uborkás sertésszűz tojásos rizzsel

A kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk, és az újhagymákat felkarikázzuk. Az uborkát hosszában félbevágjuk, a magos belsejét kikaparjuk, majd vékony félholdakra szeleteljük. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésborda Óvári módra
Sertésborda Óvári módra

karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a húst mivel még sülni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Serpenyős szelet - OK
Comb - Serpenyős szelet - OK

1. A jól kivert, sózott, borsozott szeleteket kevés zsiradékon majdnem puhára sütjük, kivesszük őket. 2. A zsírban finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, pirospaprikával meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk