menu

Családireceptkönyv.hu

Kossuth-kifli


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4 szemelynek
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg egész tojás (4 db tojás)
12 dkg sárgája (4 db sárgája)
24 dkg cukor
16 dkg fehérje (4 fehérje)
27 dkg liszt
1 dkg sütőpor
1 db citrom reszelt héja
10 dkg vaj

Elkészítés:


1. Kimérjük az anyagokat. A vajat megolvasztjuk.
2. Az egész tojást és a sárgáját felverjük a fele cukorral.
3. A tojás fehérjét felverjük a másik fele cukorral.
4. A 2.és 3.pontban felvert tojáshabot habverővel óvatosan összekeverjük. A tojásfehérje nagyon kényes, nem szabad sokáig keverni, mert elveszti a nagy nehezen belevitt levegőbuborékokat.
5. A felvert tojásfehérjébe egyenletesen beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a citromhéjat. Én a lisztet mindig egy papírlapra (sütőpapírra vagy szétvágott cukroszacskóra) szitálom, majd ezt félbehajtva, mint valami kis vályúból egyenletesebben tudom a lisztet szórni.
6. Beleöntjük a megolvasztott vajat, lazán keverjük.
7. A masszát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére szeletelt mandulát szórunk.
8. Előmelegített sütőben, 160- 180 °C-on sütjük, fél óráig. Ez nem könnyű otthoni sütőben, mert én még nem láttam olyan sütőt, ahol a sütőtérbe helyezett hőmérő ugyanazt mutatta volna, mint a külső kijelző. Tehát, ha tehetjük, mérjük meg a hőmérsékletet magunk.
9. Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


Auguszt Elemér receptje

Kossuth-kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Palacsinta - Irka-firka palacsinta
Palacsinta - Irka-firka palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tímea
Habos túrós pite
Habos túrós pite

Egy magas peremű nagy méretű tepsit kivajazunk. (Fontos, hogy magas peremű legyen, mert a töltelékünk folyós lesz, nehogy megszökjön!) A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GRÍZHAB *
GRÍZHAB *

A hozzávalókat addig kell főzni, amíg sűrű, áttetsző nem lesz kb öt perc, Nagyon hidegre kihűteni, utána gépi habverővel nagyon kemény habbá verni / nekem kb. tíz perc / Kifehéred...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vargabéles
Vargabéles

A cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzzük, leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűtjük. A túrót egy tálba tesszük, majd villával kicsit...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk