1 kis fej hagyma
3 ek. olaj
1 ek. liszt
1 tk. Pirospaprika
2 tk. Köménymag
1/2 l. víz
só
Az olajból és a lisztből aranyszínű rántást készítek. Rászórom a köménymagot, picit pirítom. Leveszem a tűzről, megszórom paprikával, jól összekeverem. Visszateszem a tűzre, felöntöm fél liter vízzel, beleteszem az egészben hagyott hagymát, sózom, és 15 percig főzöm. Ha kész, szitán átszűröm, és pirított zsemlekockákkal tálalom.
A hagymát és a zöldségeket lereszeljük, majd margarinban megpároljuk. Felengedjük hét deci vízzel, fűszerezzük és kis lángon puhára főzzük. Ha megfőtt, turmixgéppel vagy bot mix...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk. 2. Utána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtököt 200+ fokon megsütjük, előtte felvágjuk, cukrozzuk-fahéjazzuk. Kb 1 óra alatt megsül.Ezután a hagymát, a gyömbért megpároljuk, sózzuk,borsozzuk és a lefejtett tökpürét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz