Egy pohár kókusztejet melegíts fel,majd adj hozzá egy teáskanál őrölt kurkumát, kb fél centi gyömbért reszelve, egy csipet fekete borsot és egy kanál nyers mézet. Keverd el és egyből vedd le a tűzről. Miután lehűlt fogyaszd el.
Különösen jó az emésztésre, közérzet javításra és rendszeresen fogyasztva tényleg hatékony az ízületek karbantartására is.
A hozzávalókat összekeverjük, üvegekbe töltjük.
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: KönnyűElőször karamellt készítünk 5 dkg cukorból, majd ezt óvatosan felöntjük az előzetesen felmelegített fél liter tejszínnel. Másik lábasban feltesszük melegedni a 2 dl tejet, ebben f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulás horchata (ejtsd: orcsátá) egyfajta mandulatej, amit Spanyolországban általában nyáron, frissítőként fogyasztanak. Én télen csináltam, és most is nagyon jól esett. Talán...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk. Beletesszük a cukrot és az összetört csokit. Kevergetjük, amíg elolvad. Hagyjuk kihűlni, majd beletöltjük egy üvegbe. Hozzáadjuk a pálinkát, és alaposan össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű