- 400g liszt (60g zapliszt, 240g teljeskiörlésű, 100g finom)
- 20g sikér
- 12g só
- 160g margarin
- 200g túró
- 70g tejföl
- 300 ml tej (ebben tejszín-víz felesben)
- 15g élesztő
- 1 tojás
- 150g reszelt sajt
Langyos folyadékban elkeverem az élesztőt. A margarint elmorzsolom a sós, sikéres liszttel, hozzá az élesztős tej, a tejfölben elkevert tojássárga, túró, összedolgozni, keleszteni. Utána télalap alakúra nyújt, megszór a sajt 2/3-ával, felteker (mint a piskótatekecset), s kinyújt, de már pogimagasságra csak. Keleszt, majd teteje tojásfehérjével megken, maradék sajttal megszór, felkockáz.
Ezt 200 fokon légkeveréssel sütöttem 20 percet, de láthatóan sok(k) lett neki
Bedagaszt 20 perc pihentetés kinyújt, éles késsel megvág,kiszaggat tojással megken,sajttal megszór Kelesztés 30-40 perc Sütés: Előmelegített sütőben alsó-felső 220c 15-18 perc...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA langyos tejbe keverjük bele a cukrot, az élesztőt morzsoljuk bele, majd hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk egybe a sóval és borssal...
Elkészítési idő: 1 óra 25+35 per Nehézség: KönnyűA vajat belemorzsolom a lisztbe, majd gyorsan összegyúrom a többi anyaggal (tejföl, reszelt sajt, só, tojássárgája). A kész, egyneművé gyúrt tésztát cipó alakúra formálom. Ha me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet eldörzsölöm a margarinnal bele morzsolom az élesztőt és a sót a reszelt sajt 2/3 részét összeállítom egy könnyű tésztánk legyen. Hajtogatom 3 × 15 perces pihentetéssel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű