- 2 dl folyadék (valamilyen gyümölcs frissen facsart leve leszűrve)
-20 g zselatin (egy zacskó)
-1,5 ek nyírfacukor vagy 2 ek eritrit.
Öntsük egy lábasba a gyümölcslevet és az eritritet (vagy nyírfacukrot), keverjük el benne a zselatint, és melegítsük össze. Forrnia nem szabad, mert attól tönkremehet a zselatin. Amikor minden szépen szépen összeolvadt, öntsük szilikon bonbon formákba. Várjunk, míg kicsit lehűl, aztán tegyük a fagyasztóba (!) 20 percre. Ha ez letelt, hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 1-2 napig. Ennyi :-)
30 nagyobb darab
A lisztet a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Próbáljuk meg gyorsan összegyúrni, majd mehet alufóliába és a hűtőbe le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felolvasztjuk a vajat vagy sütőmargarint, a csokoládét, hozzáadjuk a vizet, és jól összekeverjük. 2. Összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, amíg egy krémet kapunk, és hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi anyagot, amitől a tésztánk szépen nyújtható állagú lesz. Kettéosztjuk a tésztánkat, majd a tepsink méretére nyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tepsibe zsírozott sütőpapírt teszünk, ráreszelünk annyi háztartási kekszet, hogy jól ellepje az alját. 2. Erre tesszük a lereszelt almát (ha kemény az alma érdemes megdins...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz