200 g zabpehely
3 jó érett banán
Kis kanál zabkorpa
Kicsi méz
Aszalt szilva/barack vagy bármi
Egy villával alaposan pépesítsd a banánt. Ne turmixold, mert azzal túl folyékonnyá válhat. Ezután egy evőkanállal lassanként adagold a pürébe a zabot. Közben gyúrd össze a masszát, és ha tésztaállaga lett, akkor vannak jó arányban az összetevők
a képen látható mennyiség lesz belőle kb.
A lisztet szitáljuk tálba, keverjük egybe a sóval, cukorral. Ezután a hideg vajat reszeljük a tésztához, utána adjuk hozzá a tojássárgáját, a hideg vizet, majd gyúrjunk tésztát be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd összegyúrom annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjak. Száraz ne legyen, inkább kissé ragadjon...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz alámát meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem – nem csavarom ki – majd rögtön hozzákeverem a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ajándékba kapott kovászt műanyag tálba öntjük, csak fakanállal kavarjuk. Szobahőmérsékleten tároljuk, befedni TILOS, hűtőbe tenni TILOS. 1. nap: adjunk hozzá 2,5 dl kristályc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű