Tésztához:
5 dbtojás
1 ev. kanálméz
3 ev. kanálkakaó
Töltelékhez:
2 doboztúró (2 x 250 g, lehet zsírszegény)
1 doboz(kicsi) natúr joghurt
édesítő vagy méz
áfonya
A tojások sárgáját a mézzel habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kakaót, végül szilikonlapáttal a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. A sütés hossza természetesen a tészta vastagságától függ, én nagyobb tepsit használtam (így a tészta vékonyabb lett a nagyobb felületen).
A kész tésztát egy nedves kendőre tesszük, feltekerjük és kihűtjük.
A kihűlt tésztát megkenjük a töltelékkel – ehhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
A töltelékre rászórjuk az áfonyát – most fagyasztott áfonyát használtam. A töltelékes-gyümölcsös tésztát feltekerjük, fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
1. Összegyúrjuk a tésztához valókat. 2. Kétfelé osztjuk és kizsírozott sütőlemezen két vékony lapot sütünk belőle. 3. A kihűlt lapokat a főzött krémmel töltjük, porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, cukrot és a vanillincukrot habosra keverjük, majd a tojást hozzáadjuk és végül beleszitáljuk a lisztet. Állandó keveréssel hozzáadjuk a többi hozzávalót, míg egy gyenge si...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kikenjük. A lisztet a sütőporral és az élesztővel elkeverjük, majd egy keverőtálba szitáljuk. A kandírozott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott almát lereszeljük, és a citrom kifacsart levével alaposan meglocsoljuk. Elkészítjük a tésztát a zabpehelyliszt, sütőpor, eritrit, joghurt, vaj hozzáadásával, és egy j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű