menu

Családireceptkönyv.hu

Salátafőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg fejes saláta
• 20 dkg burgonya
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál étolaj
• 3 dkg liszt • 2 dl tejföl • pirospaprika
• só, bors • ecet ízlés szerint • kapor • kevés cukor

Elkészítés:


A salátát alaposan megmossuk, és 6-8 részre vágjuk.
A kockára vágott burgonyát forró, sós vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tejfölös-paprikás rántással besűrítjük.
A főzeléket sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a salátaleveleket, és egyet forralunk még rajta. Ecettel, kaporral és egy kevés cukorral ízesítjük.
A salátát alaposan megmossuk, és 6-8 részre vágjuk. 2. A kockára vágott burgonyát forró, sós vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tejfölös-paprikás rántással besűrítjük. 3. A főzeléket sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a salátaleveleket, és egyet forralunk még rajta. Ecettel, kaporral és egy kevés cukorral ízesítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgaborsó főzelék tojásszívvel recept
Sárgaborsó főzelék tojásszívvel recept

Elkészítése: A sárgaborsót megmossuk, majd sós vízbe feltesszük főni. Amikor a sárgaborsó megpuhult belekavarjuk a tejfölt. A tükörtojásokat megsütjük, szív alakúra kiszúrjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÓSKA *
SÓSKA *

A sóskát megmosom, a vastag eret kitépem a levelekből, és aprítóval (vagy késsel) összevágom. ha fagyasztott, akkor a sóskát kiolvasztom, A felmelegített olajon átforgatom az össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Kelkáposzta
Kelkáposzta

Kelkáposztát és burgonyát kockára vágjuk, majd annyi sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Takarékon puhára főzzük. Közben olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Paradicsomos burgonyafőzelék
Paradicsomos burgonyafőzelék

A megtisztított, felkockázott vagy karikákra vágott burgonyát annyi hideg vízzel felöntjük, hogy ellepje és feltesszük főni. Amikor majdnem puhára főtt, kivesszük a főzővizéből és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk