1 pohár sör
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 hagyma
1 rozmaring ág
A sütéshez
1 kg csontozott karaj
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
bors
fél teáskanál curry
1,5 kg burgonya
1 répa
rozmaring
pirospaprika
olaj
A húst bepácoljuk és egy napig hagyjuk benne. A sörbe keverjük a sót, a borsot, a felaprított hagymát és a rozmaringot, majd a húsra öntjük és hűtőbe tesszük. Ha a húst nem fedi teljesen, akkor fél nap múlva megfordítjuk, hogy minden része átvegye a pác ízét. A következő nap kivesszük a húst a pácléből. A fűszereket összekeverjük, a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és kevés olajat teszünk bele. Ezzel átkenjük a hűst és legalább félórára hűtőbe tesszük.
A burgonyát és a répát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és a hűst a tepsi közepére tesszük, a zöldségekre. A tetejére egy kevés olajat öntünk, a burgonyára is. Alufóliával lefedjük és 200 fokon félórán át sütjük. Levesszük a fóliát és tovább sütjük még félórán keresztül.
A hamburger fasírtjához nem feltétlenül szükséges tojást adni, amennyiben hagyományosan darált marhahúsból készül. Miután én tiszta 0,5 kg darált sertéshússal és hozzáadott 20 dk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez vágd apróra a hagymát és a fokhagymát, kisebb darabokra a szalonnát, a gombát, és egy nagyobb késsel egy vágódeszkán aprítsd fel a diót. Mivel ezek a hozzávalók a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszekeverjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a hus szeleteket. Jó ha egy éjszakát pácoljuk a husokat de mindenképpen pár orával az elkészités elött. . Természetesen ha van kertb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű